https://pitas.awfatech.com/stmunisel/content/news/newsf1_STM019_1646108426jpeg

TERAPI STRESS : MEMUPUK KETENANGAN DALAM SPM 2022

TERAPI STRESS: MEMUPUK KETENANGAN DALAM SPM 2022
 
MARI IKUTI SEGMEN CERITA KITA BERSAMA PENGETUA SMART TAHFIZ MASJID UNISEL. KETAHUI CARA DAN TEKNIK MUDAH MENANGANI STRESS MENJELANG PEPERIKSAAN BESAR (SPM).
KESILAPAN MENANGANI STRESS BOLEH MEMBERI KESAN NEGATIF SEMASA PEPERIKSAAN WALAUPUN ANDA SUDAH ULANGKAJI BERULANG KALI.
 
NAK TAHU? JOM SAKSIKAN SEGMEN CERITA KITA PADA:
 
🗓TARIKH:
1 MAC 2022 (SELASA)
 
⏰MASA: 09:15 MALAM
ANJURAN: SMART TAHFIZ MASJID UNISEL
 
🔸MODERATOR:
USTAZ MOHAMAD HIDAYATULLAH BIN SANUSI
GURU SMART TAHFIZ MASJID UNISEL
 
🔸PANEL
USTAZ AB RAZAK BIN ARIPIN
PENGETUA SMART TAHFIZ MASJID UNISEL
 
LAGI
https://pitas.awfatech.com/stmunisel/content/news/newsf1_STM019_1646108172jpeg

SALAM ISRAK MIKRAJ

HARI ISRAK MIKRAJ DISAMBUT BAGI MEMPERINGATI PERISTIWA PENTING YANG BERLAKU DALAM BULAN REJAB IAITU PERISTIWA PALING AGUNG DALAM SEJARAH ISLAM YANG DIGELAR SEBAGAI PERISTIWA ISRAK MIKRAJ NABI MUHAMMAD SAW.
 
PERISTIWA BESAR INI MERUPAKAN KEJADIAN YANG AMAT LUAR BIASA DIALAMI OLEH NABI MUHAMMAD SAW. PERISTIWA INI DIANGGAP SEBAGAI SATU ANUGERAH DARIPADA ALLAH SWT DAN JUGA SEBAGAI TANDA KEAGUNGAN DAN KEBESARANNYA. DUA KEAJAIBAN TERSEBUT ADALAH ISRAK DAN MIKRAJ YANG BERLAKU HANYA DALAM SATU MALAM SAHAJA.
 
OLEH ITU, SMART TAHFIZ MASJID UNISEL MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT ISRAK MIKRAJ AGAR KITA MENGENANG PENGORBANAN NABI MUHAMMAD SAW.
 
LAGI
https://pitas.awfatech.com/stmunisel/content/news/newsf1_STM019_1608623382jpeg

PROGRAM SPM SMART TAHFIZ 2021

BERMULA PADA TAHUN 2021, SUKACITA DIMAKLUMKAN BAHAWA SMART TAHFIZ MASJID UNISEL MENGADAKAN PROGRAM BAHARU UNTUK PELAJAR-PELAJAR TAHFIZ DAN PONDOK DI SELURUH MALAYSIA BAGI MENDUDUKI SIJIL PEPERIKSAAN MALAYSIA (SPM). PROGRAM YANG DIJALANKAN MEMPUNYAI DUA PILIHAN MOD PEMBELAJARAN IAITU SECARA BERSEMUKA DALAM KELAS DAN SECARA ATAS TALIAN. 

PROGRAM PRA ASASI

PROGRAM PRA ASASI ADALAH PEMBELAJARAN SELAMA 2 TAHUN DARI TINGKATAN 4 HINGGA TINGKATAN 5 MELALUI SILIBUS KSSM TERBARU.

PROGRAM INI MEMBERIKAN PILIHAN ALIRAN KEPADA PELAJAR UNTUK MENYAMBUNG PENGAJIAN KE PERINGKAT DIPLOMA ATAU IJAZAH DI UNIVERSITI.

ALIRAN YANG DITAWARKAN OLEH SMART TAHFIZ ADALAH ALIRAN SAINS TULEN, AGAMA, PERNIAGAAN, PERAKAUNAN DAN SAINS KEJURUTERAAN. 

PELAJAR BERLAJAR SECARA BERSEMUKA DI DALAM KELAS MENGIKUT PILIHAN ALIRAN YANG DIPILIH DARI 7.30 PAGI SEHINGGA 4.30 PETANG.

PELAJAR JUGA DI BIMBING OLEH PENANDA DAN PENGGUBAL SOALAN SPM SEMASA KEM PECUTAN SPM.

PROGRAM E-FAST TRACK

PROGRAM E-FAST TRAK ADALAH PEMBELAJARAN SECARA ATAS TALIAN SELAMA 10 BULAN BERDASARKAN MODUL YANG DIRANGKA MENGIKUT KSSM TERBARU.

PROGRAM INI BERBEZA DARIPADA PRA ASASI KERANA TIADA PILIHAN ALIRAN DAN HANYA TERTUMPU KEPADA SUBJEK TERAS SPM.

PELAJAR JUGA DI BIMBING OLEH PENANDA DAN PENGGUBAL SOALAN SPM SEMASA KEM PECUTAN SPM.

LAGI
https://pitas.awfatech.com/stmunisel/content/news/newsf1_STM019_1592470810jpeg

PEMATUHAN S.O.P KPM

 

SMART TAHFIZ TELAH MELAKUKAN AKTIVITI MENYUSUN SEMULA KELAS-KELAS PELAJAR, PERPUSTAKAAN, DEWAN MAKAN DAN DEWAN SERTA MENANDAKAN PENJARAKKAN 1 METER DI KAWASAN DEWAN MAKAN, PERPUSTAKAAN DAN KELAS BERDASARKAN S.O.P YANG DIBERIKAN KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA. KESELAMATAN DAN KESELESAAN PELAJAR DI UTAMAKAN BAGI MENYEDIAKAN SUASANA PEMBELAJARAN YANG KONDUSIF DAN INTERAKTIF DI SAMPING MENJALANI SESI PERSEKOLAHAN DALAM NORMA BAHARU. PIHAK SMART TAHFIZ JUGA MENYEDIAKAN S.O.P DI PERINGKAT SEKOLAH BAGI MEMAKSIMUMKAN LANGKAH PENCEGAHAN PENYEBARAN COVID-19.

 

"SEMOGA KITA BERADA SENTIASA DALAM KEADAAN SIHAT DAN SELAMAT"  

LAGI
https://pitas.awfatech.com/stmunisel/content/news/newsf1_STM019_1592473011.JPG

PENYAMPAIAN KEPUTUSAN SPM 2019

TAHNIAH PELAJAR SESI 2019 STMU

 

ALHAMDULILLAH DAN TAHNIAH KEPADA PELAJAR-PELAJAR STMU SESI 2019 DI ATAS KEJAYAAN DALAM PEPERIKSAAN SIJIL PELAJARAN MALAYSIA PADA TAHUN 2019. SESI PENYAMPAIAN KEPUTUSAN SPM 2019 KEPADA PARA PELAJAR OLEH PENGETUA STMU UST. AB RAZAK DIIRINGI DENGAN TAKLIMAT DARIPADA WAKIL-WAKIL FAKULTI DI UNISEL ANTARA AGENDA YANG DINANTIKAN.

 

TAHNIAH

 

LAGI
https://pitas.awfatech.com/stmunisel/content/news/newsf1_STM019_1592466786.JPG

PROGRAM JATI DIRI 2020

SEBAIK SAHAJA PELAJAR MENDAFTARKAN DIRI, SEMUA PELAJAR FAST TRACK SMART TAHFIZ MASJID UNISEL MELALUI PROSES PERTAMA DUNIA FAST TRACK DGN MELALUI PROGRAM JATI DIRI

TUJUAN PROGRAM JATI DIRI INI ADALAH
1. MEMPERSIAPKAN MENTAL DAN FIZIKAL UTK PERSIAPAN SPM 2020.
2. MEMBERI MOTIVASI PEMBELAJARAN
3. PEMBANGUNAN JIWA DAN KENDIRI PESERTA
4. MEMPERKENALKAN MODUL FAST TRACK SMART TAHFIZ

SELAMAT MAJU JAYA ANAK ANAK SEMUA

LAGI
https://pitas.awfatech.com/stmunisel/content/news/newsf1_STM019_1592453420.JPG

SUKAN PITAS PERINGKAT DAERAH

SUKAN PITAS DAERAH KUALA SELANGOR

 

SYABAS & TAHNIAH!! DIUCAPKAN KEPADA KONTINJEN SMART TAHFIZ PADA 19 FEBUARI 2020, BERTEMPAT DI STADIUM TERTUTUP KUALA SELANGOR TELAH BERLANGSUNG PERTANDINGAN SUKAN PERINGKAT DAERAH ANTARA SEKOLAH-SEKOLAH TAHFIZ DI BAWAH ANJURAN PITAS YANG DISERTAI OLEH 10 BUAH SEKOLAH TAHFIZ TERMASUK SMART TAHFIZ. ACARA YANG DIPERTANDINGKAN ADALAH BOLA SEPAK, BOLA TAMPAR, BADMINTON, PING-PONG DAN SEPAK TAKRAW. SMART TAHFIZ TELAH MENGHANTAR KONTINJEN SUKAN UNTUK MENYERTAI ACARA YANG DIPERTANDINGKAN DAN SECARA KESELURUHANNYA, SMART TAHFIZ BERJAYA MEMBAWA PULANG DUA PINGAT PERAK DARIPADA SKUAD BOLA TAMPAR DAN BADMINTON MANAKALA ACARA YANG LAIN HANYA BERJAYA DI PERINGKAT SUKU AKHIR. TAHNIAH DI UCAPKAN KEPADA GURU-GURU PENGIRING DAN KONTINJEN SMART TAHFIZ YANG BERUSAHA SEDAYA UPAYA DALAM MERAIH KEMENANGAN TANPA MENGIRA PENAT LELAH SERTA TELAH BERKORBAN MASA DAN TENAGA.

LAGI
https://pitas.awfatech.com/stmunisel/content/news/newsf1_STM019_1592473865.JPG

AMAL ISLAMI PERINGKAT DAERAH

LAGI
https://pitas.awfatech.com/stmunisel/content/news/newsf1_STM019_1592456302jpeg

SUKAN SMART TAHFIZ MASJID UNISEL 2020

HARI SUKAN SMART TAHFIZ

 

 

HARI SUKAN SMART TAHFIZ PADA TAHUN 2020 BERBEZA DARI TAHUN SEBELUMNYA KERANA PADA TAHUN INI, ACARA BALAPAN DI PERTANDINGKAN PADA TAHUN INI. SISTEM MATA DIGUNAKAN BAGI MENENTUKAN JOHAN RUMAH SUKAN, 3 MATA AKAN DIPEROLEHI SETIAP ACARA SUKAN YANG DIMENANGI OLEH RUMAH SUKAN. RUMAH SUKAN TERDIRI DARIPADA IBNU SINA, ABDUL RAHMAN AUF, AL-GHAZALI DAN AS-SYAFIE. JOHAN BAGI HARI SUKAN PADA TAHUN INI ADALAH DIMENANGI RUMAH SUKAN AL-GHAZALI DENGAN MATA SEBANYAK 43, NAIB JOHAN JATUH KEPADA RUMAH AS-SYAFIE DENGAN PUNGUTAN MATA 36 MATA, SETERUSNYA RUMAH IBNU SINA DENGAN PUNGUTAN MATA 31 MATA DAN TEMPAT KEEMPAT RUMAH ABDUL RAHMAN AUF DENGAN 20 MATA.

 

LAGI
https://pitas.awfatech.com/stmunisel/content/news/newsf1_Root_1553221681.jpg

TAHNIAH MUHAMMAD ADAM

PIHAK SMART TAHFIZ MASJID UNISEL, MENGUCAPKAN TAHNIAH SETINGGINYA, KEPADA MUHAMMAD ADAM, KERANA MENGHARGAI MASA MENUNGGU KEPUTUSAN SPM DGN AKTIVITI YG BERMANFAAT, DAN MENGHARUMKAN NAMA IBUBAPANYA.

SEMOGA TERUS CEMERLANG

AMIN

LAGI
https://pitas.awfatech.com/stmunisel/content/news/newsf1_Root_1553221594.jpg

UJIAN PENGESANAN PELAJAR SMART TAHFIZ 2019

MULAI 18 HINGGA 22 FEB, SEMUA PELAJAR SMART TAHFIZ AKAN MENJALANI UJIAN PENGESANAN. SETELAH MEREKA BELAJAR 1 BULAN SECARA FORMAL, KINI MEREKA DIUJIAN UTK MENGESAN KEKUATAN, KELEMAHAN DAN KECENDERONGAN ALIRAN. KEPUTUSAN DARI UJIAN INI MEMBERI KESAN KEPADA SUBJEK YG AKAN MEREKA DAFTAR UTK SPM 2019 SERTA MAKLUMAT PENTING KEPADA GURU BIMBINGAN PAKAR BY AKAN BERMULA MAC,

SEMOGA BERJAYA
AMIN

LAGI
https://pitas.awfatech.com/stmunisel/content/news/newsf1_Root_1553221345.jpg

AKTIVITI TOUR KAMPUS.

ALHAMDULILLAH PADA 11 JANUARI 2019, JUMAAT BERLANGSUNGNYA AKTIVITI TOUR KAMPUS DAN SESI TAKLIMAT SMARTTAHFIZ UNISEL, ANTARA SESI TOUR TERMASUKLAH:


1. MASJID UNISEL
2. PUSAT ISLAM
3. PERPUSTAKAAN
4. KAUNSELOR UNISEL.

HUJUNG MINGGU INI, PELAJAR RAMAI OUTING DAN BALIK UTK SELESAIKAN ISU ISU TEKNIKAL.

14 JANUARI 2019. ISNIN AKAN BERMULALAH....., SESI AKADEMIK SEPENUHNYA.

LAGI

Page 1 of 1