https://pitas.awfatech.com/stmunisel/content/news/newsf1_STM019_1646108426jpeg

TERAPI STRESS : MEMUPUK KETENANGAN DALAM SPM 2022

TERAPI STRESS: MEMUPUK KETENANGAN DALAM SPM 2022
 
MARI IKUTI SEGMEN CERITA KITA BERSAMA PENGETUA SMART TAHFIZ MASJID UNISEL. KETAHUI CARA DAN TEKNIK MUDAH MENANGANI STRESS MENJELANG PEPERIKSAAN BESAR (SPM).
KESILAPAN MENANGANI STRESS BOLEH MEMBERI KESAN NEGATIF SEMASA PEPERIKSAAN WALAUPUN ANDA SUDAH ULANGKAJI BERULANG KALI.
 
NAK TAHU? JOM SAKSIKAN SEGMEN CERITA KITA PADA:
 
🗓TARIKH:
1 MAC 2022 (SELASA)
 
⏰MASA: 09:15 MALAM
ANJURAN: SMART TAHFIZ MASJID UNISEL
 
🔸MODERATOR:
USTAZ MOHAMAD HIDAYATULLAH BIN SANUSI
GURU SMART TAHFIZ MASJID UNISEL
 
🔸PANEL
USTAZ AB RAZAK BIN ARIPIN
PENGETUA SMART TAHFIZ MASJID UNISEL
 
LAGI
https://pitas.awfatech.com/stmunisel/content/news/newsf1_STM019_1646108172jpeg

SALAM ISRAK MIKRAJ

HARI ISRAK MIKRAJ DISAMBUT BAGI MEMPERINGATI PERISTIWA PENTING YANG BERLAKU DALAM BULAN REJAB IAITU PERISTIWA PALING AGUNG DALAM SEJARAH ISLAM YANG DIGELAR SEBAGAI PERISTIWA ISRAK MIKRAJ NABI MUHAMMAD SAW.
 
PERISTIWA BESAR INI MERUPAKAN KEJADIAN YANG AMAT LUAR BIASA DIALAMI OLEH NABI MUHAMMAD SAW. PERISTIWA INI DIANGGAP SEBAGAI SATU ANUGERAH DARIPADA ALLAH SWT DAN JUGA SEBAGAI TANDA KEAGUNGAN DAN KEBESARANNYA. DUA KEAJAIBAN TERSEBUT ADALAH ISRAK DAN MIKRAJ YANG BERLAKU HANYA DALAM SATU MALAM SAHAJA.
 
OLEH ITU, SMART TAHFIZ MASJID UNISEL MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT ISRAK MIKRAJ AGAR KITA MENGENANG PENGORBANAN NABI MUHAMMAD SAW.
 
LAGI
https://pitas.awfatech.com/stmunisel/content/news/newsf1_STM019_1592473011.JPG

PENYAMPAIAN KEPUTUSAN SPM 2019

  1. TAHNIAH PELAJAR SESI 2019 STMU

 

ALHAMDULILLAH DAN TAHNIAH KEPADA PELAJAR-PELAJAR STMU SESI 2019 DI ATAS KEJAYAAN DALAM PEPERIKSAAN SIJIL PELAJARAN MALAYSIA PADA TAHUN 2019. SESI PENYAMPAIAN KEPUTUSAN SPM 2019 KEPADA PARA PELAJAR OLEH PENGETUA STMU UST. AB RAZAK DIIRINGI DENGAN TAKLIMAT DARIPADA WAKIL-WAKIL FAKULTI DI UNISEL ANTARA AGENDA YANG DINANTIKAN.

 

TAHNIAH

 

LAGI
https://pitas.awfatech.com/stmunisel/content/news/newsf1_STM019_1592466786.JPG

PROGRAM JATI DIRI 2020

SEBAIK SAHAJA PELAJAR MENDAFTARKAN DIRI, SEMUA PELAJAR FAST TRACK SMART TAHFIZ MASJID UNISEL MELALUI PROSES PERTAMA DUNIA FAST TRACK DGN MELALUI PROGRAM JATI DIRI

TUJUAN PROGRAM JATI DIRI INI ADALAH
1. MEMPERSIAPKAN MENTAL DAN FIZIKAL UTK PERSIAPAN SPM 2020.
2. MEMBERI MOTIVASI PEMBELAJARAN
3. PEMBANGUNAN JIWA DAN KENDIRI PESERTA
4. MEMPERKENALKAN MODUL FAST TRACK SMART TAHFIZ

SELAMAT MAJU JAYA ANAK ANAK SEMUA

LAGI
https://pitas.awfatech.com/stmunisel/content/news/newsf1_STM019_1592453420.JPG

SUKAN PITAS PERINGKAT DAERAH

SUKAN PITAS DAERAH KUALA SELANGOR

 

SYABAS & TAHNIAH!! DIUCAPKAN KEPADA KONTINJEN SMART TAHFIZ PADA 19 FEBUARI 2020, BERTEMPAT DI STADIUM TERTUTUP KUALA SELANGOR TELAH BERLANGSUNG PERTANDINGAN SUKAN PERINGKAT DAERAH ANTARA SEKOLAH-SEKOLAH TAHFIZ DI BAWAH ANJURAN PITAS YANG DISERTAI OLEH 10 BUAH SEKOLAH TAHFIZ TERMASUK SMART TAHFIZ. ACARA YANG DIPERTANDINGKAN ADALAH BOLA SEPAK, BOLA TAMPAR, BADMINTON, PING-PONG DAN SEPAK TAKRAW. SMART TAHFIZ TELAH MENGHANTAR KONTINJEN SUKAN UNTUK MENYERTAI ACARA YANG DIPERTANDINGKAN DAN SECARA KESELURUHANNYA, SMART TAHFIZ BERJAYA MEMBAWA PULANG DUA PINGAT PERAK DARIPADA SKUAD BOLA TAMPAR DAN BADMINTON MANAKALA ACARA YANG LAIN HANYA BERJAYA DI PERINGKAT SUKU AKHIR. TAHNIAH DI UCAPKAN KEPADA GURU-GURU PENGIRING DAN KONTINJEN SMART TAHFIZ YANG BERUSAHA SEDAYA UPAYA DALAM MERAIH KEMENANGAN TANPA MENGIRA PENAT LELAH SERTA TELAH BERKORBAN MASA DAN TENAGA.

LAGI
https://pitas.awfatech.com/stmunisel/content/news/newsf1_STM019_1592456302jpeg

SUKAN SMART TAHFIZ MASJID UNISEL 2020

HARI SUKAN SMART TAHFIZ

 

 

HARI SUKAN SMART TAHFIZ PADA TAHUN 2020 BERBEZA DARI TAHUN SEBELUMNYA KERANA PADA TAHUN INI, ACARA BALAPAN DI PERTANDINGKAN PADA TAHUN INI. SISTEM MATA DIGUNAKAN BAGI MENENTUKAN JOHAN RUMAH SUKAN, 3 MATA AKAN DIPEROLEHI SETIAP ACARA SUKAN YANG DIMENANGI OLEH RUMAH SUKAN. RUMAH SUKAN TERDIRI DARIPADA IBNU SINA, ABDUL RAHMAN AUF, AL-GHAZALI DAN AS-SYAFIE. JOHAN BAGI HARI SUKAN PADA TAHUN INI ADALAH DIMENANGI RUMAH SUKAN AL-GHAZALI DENGAN MATA SEBANYAK 43, NAIB JOHAN JATUH KEPADA RUMAH AS-SYAFIE DENGAN PUNGUTAN MATA 36 MATA, SETERUSNYA RUMAH IBNU SINA DENGAN PUNGUTAN MATA 31 MATA DAN TEMPAT KEEMPAT RUMAH ABDUL RAHMAN AUF DENGAN 20 MATA.

 

LAGI
https://pitas.awfatech.com/stmunisel/content/news/newsf1_Root_1553221681.jpg

TAHNIAH MUHAMMAD ADAM

PIHAK SMART TAHFIZ MASJID UNISEL, MENGUCAPKAN TAHNIAH SETINGGINYA, KEPADA MUHAMMAD ADAM, KERANA MENGHARGAI MASA MENUNGGU KEPUTUSAN SPM DGN AKTIVITI YG BERMANFAAT, DAN MENGHARUMKAN NAMA IBUBAPANYA.

SEMOGA TERUS CEMERLANG

AMIN

LAGI
https://pitas.awfatech.com/stmunisel/content/news/newsf1_Root_1553221345.jpg

AKTIVITI TOUR KAMPUS.

ALHAMDULILLAH PADA 11 JANUARI 2019, JUMAAT BERLANGSUNGNYA AKTIVITI TOUR KAMPUS DAN SESI TAKLIMAT SMARTTAHFIZ UNISEL, ANTARA SESI TOUR TERMASUKLAH:


1. MASJID UNISEL
2. PUSAT ISLAM
3. PERPUSTAKAAN
4. KAUNSELOR UNISEL.

HUJUNG MINGGU INI, PELAJAR RAMAI OUTING DAN BALIK UTK SELESAIKAN ISU ISU TEKNIKAL.

14 JANUARI 2019. ISNIN AKAN BERMULALAH....., SESI AKADEMIK SEPENUHNYA.

LAGI
https://pitas.awfatech.com/stmunisel/content/news/newsf1_Root_1553220966.jpg

KEM BINA INSAN SMART TAHFIZ MASJID UNISEL

AKTIVITI TERAKHIR, DI KEM BINA INSAN SMART TAHFIZ MASJID UNISEL,SELEPAS NI MEREKA AKAN PULANG, KE KAMPUS DAN MEMULAKAN HIDUP SEBAGAI PELAJAR SEBENAR.SEMOGA HASIL KEM INI MEMBUAHKAN HASIL.

LAGI

Page 1 of 1